Buro voor architectonische vormgeving en interieur

 

ANTON VAN ALPHEN,  ARCHITECTONISCH  BUREAU  ARCHIDEE:  VORMGEVER, ‘VOORDENKER’  ÉN  ‘MEEDENKER’!

 

Zowel thuis als op het werk wilt u zich zoveel als mogelijk op het gemak voelen. In de wetenschap dat u in elk opzicht het beste gedijt in een omgeving die ‘natuurlijk ‘ zoveel mogelijk de uwe is! Dat vraagt om geborgenheid, harmonie en een bouwkundige omgeving die maximaal voldoet aan uw persoonlijke wensen. Dus geen harde, koude, of afstandelijke entourage die louter wordt gedomineerd door techniek. De ‘menselijke maat’ is voor architectonisch bureau Archidee het vertrekpunt voor een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn.

Anton van Alphen (eigenaar van architectonisch bureau Archidee) is als geen ander in staat uw persoonlijke bouw- en woonwensen van begin af aan op de tekentafel te verwezenlijken. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw (inclusief historische panden) dan wel utiliteitsbouw. Constructief van 3d- tot harde steen, van concept tot uitvoering.

‘MEEDENKER’

Kijkend naar de beelden van alle prachtige ontwerpen die Archidee ooit bedacht, loopt de leek zich al gauw te vergapen als een kind in een snoepwinkel. Anton: “Vaak hebben mensen die willen (ver-) bouwen al elders iets gezien dat ze mooi vinden. Maar hoe vaak in je leven bouw of verbouw je als individu een huis, reconstrueer je een boerderij of laat je een nieuw bedrijfspand verrijzen? Zelden. Daar kom ik met mijn expertise en achtergrond om de hoek kijken, omdat mij als professionele vormgever in de conceptfase vaak bepaalde aspecten opvallen die de leek ondanks alle voorbereiding over het hoofd ziet. Ik ben dus niet alleen vormgever, maar vooral ook ‘meedenker’ die geïnspireerd raakt door de wensen van de klant en hem ook maximale persoonlijke aandacht biedt. Daarnaast zie ik er op toe dat in de uitvoering de gemaakte afspraken worden nagekomen”.


 

 

‘VOORDENKER’

In het begin van een project zijn er veel vragen en onzekerheden:

Wat moet er precies worden gerealiseerd, wat mag het gaan kosten en met welke eisen en regelgeving moet rekening worden gehouden? Welke mogelijkheden heeft een locatie een gebouw en hoe wordt een idee ontwikkeld en vervolgens verbeeld? Is hergebruik zinvol of misschien sloop beter? Op welke manier kan een bouwproces verlopen en welke partijen zijn daarvoor nodig ?

Aan de hand van de juiste antwoorden op deze vragen kan met een goede basis aan een project worden gestart. Met de kennis en ervaring van jarenlange betrokkenheid als architectonisch vormgever en als ‘voordenker’, is Anton van Alphen in staat deze vragen te beantwoorden als adviseur en úw partner bij het ontwerpen, organiseren en bouwen van uw plan. Voor een aantal specialistische zaken werkt Anton van Alphen samen met vaste-, ervaren adviseurs. Reeds uitgevoerde projecten variëren van eenvoudige tot meer complexe projecten in zowel de privé- als de zakelijke sector.

Het adviseren bij het zoeken naar een passende uitvoerende partij behoort eveneens tot de diensten die Archidee biedt. Afhankelijk van het ontworpen en reeds verder uitgewerkte gebouw wordt een passende aannemer of bouwbedrijf  gezocht. Veel aannemers uit de regio zijn gerenommeerde vaklui en kunnen door tussenkomst van Archidee een prijsaanbieding uitbrengen binnen de gestelde randvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn in principe al vastgesteld voordat een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Met het opstellen van een technische werkomschrijving worden zowel de juridische zaken als de volledig op te nemen bouwkundige- en installatietechnische zaken opgenomen ter aanvraag van een prijsaanbieding. Na het aanbieden van de offertes worden de aanbiedingen met elkaar vergeleken en op basis van een voorstelbare aanneemsom worden de werkzaamheden vervolgens aanbesteed.

 

Wilt u meer over ons te weten komen kijk dan ook eens op : 

 

                                                                                 

                                                                         facebook knop     pinterest knop    Linkedin knop   twitter knop

 

 

 

 

 Nieuwbouw woonhuis te Molenschot         Haneveer

         Ulvenhart             Het Elfenhuys                                                                                                                    
entree       Druisdijk

 

                        

 

 

 

 

 


 

 

Go to top