Anton van Alphen


Anton van Alphen, eigenaar van architectonisch bureau Archidee, weet waarover hij praat. Al van kinds af aan raakte hij – meerijdend met zijn vader naar tal van bouwprojecten – gebiologeerd door het ontstaan van ‘omhulsels’.

Of het nu woonhuizen zijn of utiliteitsbouw. En hij kwam er al op vroege leeftijd achter dat je als (toekomstig) vakman idealiter eigenlijk een verlengstuk moet zijn van je opdrachtgever. 

Dit wil nog niet zeggen dat Archidee vandaag de dag zomaar klakkeloos alle wensen overneemt van de klant. Anton: “Het creatieve proces in de eerste ontwerpfase - in de vorm van een schetsontwerp met pen op papier - vergt van mij inlevingsvermogen en een zo harmonieus mogelijke samenwerking met de opdrachtgever. Van die klant vraagt dat tegelijkertijd om zoveel mogelijk input en openheid over wensen en ideeën. Daarin wordt hij door mij gestimuleerd. Want ik ben als ‘voor-‘ én ‘meedenker’ zeer benieuwd naar hoe de opdrachtgever staat in het leven, wat hem/haar boeit, welke hobby’s hij er op nahoudt (muziek, film, fotografie, etc.). Ook dat kan immers belangrijk zijn voor een ontwerp, zonder dat de klant dit zelf in de gaten heeft”.


Zowel thuis als op het werk wilt u zich zoveel als mogelijk op het gemak voelen. In de wetenschap dat u in elk opzicht het beste gedijt in een omgeving die ‘natuurlijk ‘ zoveel mogelijk de uwe is! Dat vraagt om geborgenheid, harmonie en een bouwkundige omgeving die maximaal voldoet aan uw persoonlijke wensen. Dus geen harde, koude, of afstandelijke entourage die louter wordt gedomineerd door techniek. De ‘menselijke maat’ is voor architectonisch bureau Archidee het vertrekpunt voor een omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn.


Anton van Alphen (eigenaar van architectonisch bureau Archidee) is als geen ander in staat uw persoonlijke bouw- en woonwensen van begin af aan op de tekentafel te verwezenlijken. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw (inclusief historische panden) dan wel utiliteitsbouw. Constructief van 3d- tot harde steen, van concept tot uitvoering.