Voordenker

In het begin van een project zijn er veel vragen en onzekerheden:

Wat moet er precies worden gerealiseerd, wat mag het gaan kosten en met welke eisen en regelgeving moet rekening worden gehouden? Welke mogelijkheden heeft een locatie een gebouw en hoe wordt een idee ontwikkeld en vervolgens verbeeld? Is hergebruik zinvol of misschien sloop beter? Op welke manier kan een bouwproces verlopen en welke partijen zijn daarvoor nodig?


Aan de hand van de juiste antwoorden op deze vragen kan met een goede basis aan een project worden gestart. Met de kennis en ervaring van jarenlange betrokkenheid als architectonisch vormgever en als ‘voordenker’, is Anton van Alphen in staat deze vragen te beantwoorden als adviseur en úw partner bij het ontwerpen, organiseren en bouwen van uw plan. Voor een aantal specialistische zaken werkt Anton van Alphen samen met vaste-, ervaren adviseurs. Reeds uitgevoerde projecten variëren van eenvoudige tot meer complexe projecten in zowel de privé- als de zakelijke sector.


Het adviseren bij het zoeken naar een passende uitvoerende partij behoort eveneens tot de diensten die Archidee biedt. Afhankelijk van het ontworpen en reeds verder uitgewerkte gebouw wordt een passende aannemer of bouwbedrijf gezocht. Veel aannemers uit de regio zijn gerenommeerde vaklui en kunnen door tussenkomst van Archidee een prijsaanbieding uitbrengen binnen de gestelde randvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn in principe al vastgesteld voordat een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Met het opstellen van een technische werkomschrijving worden zowel de juridische zaken als de volledig op te nemen bouwkundige- en installatietechnische zaken opgenomen ter aanvraag van een prijsaanbieding. Na het aanbieden van de offertes worden de aanbiedingen met elkaar vergeleken en op basis van een voorstelbare aanneemsom worden de werkzaamheden vervolgens aanbesteed.